Ondernemen

Betalen voor een domeinnaam?

betalen voor een domeinnaam

De missie van Sparkling Arrow is tweezijdig. In de eerste plaats willen we ondernemingen helpen hun communicatiedoelstellingen op een efficiënte manier te bereiken door hen beter te laten communiceren. Daarnaast hebben we onszelf tot doel gesteld startende ondernemers te inspireren. Dat doen we door onze kennis, tips & tricks, en onze eigen ervaring met het opstarten van een onderneming te delen.

Omdat startende ondernemers, die geen externe financiering zoeken of vinden, gewoonlijk geen gigantische budgetten hebben, willen we Sparkling Arrow opstarten met een zo klein mogelijk budget. Als er gratis tools bestaan verkiezen we die boven de betalende varianten. Daarom werken we met Slack, Trello en Google Drive. We proberen de investering te beperken tot onze werkuren en dat lijkt voorlopig heel goed te lukken.

Waarom betalen voor een eigen website?

Voor onze website echter hebben we toch gekozen en betaald voor een eigen domeinnaam. Er bestaan heel wat fantastische tools en bedrijven die je gratis webruimte en een handig content management systeem aanbieden waarmee je in geen tijd een eigen website kunt bouwen. Ik denk hierbij aan Blogspot, Wix, WordPress… We hebben er heel wat bestudeerd en vergeleken, om dan toch tot de conclusie te komen dat het wel de moeite loont om te betalen voor een eigen domeinnaam. Waarom?

  1. De aanbieders van gratis websites en webruimte plaatsen meestal wel wat reclame voor zichzelf op hun website. Ads en banners van Wix op je website… wij zijn er alvast geen fan van.
  2. Daarnaast wordt je gratis website ook geplaatst op een subdomein van de aanbieder. Dat wil zeggen dat de url van je bedrijfswebsite dan bv. www.sparklingarrow.wordpress.com is. Voor deze blog vonden we dat wel kunnen (omdat hij inhoudelijk los staat van onze kernactiviteiten en omdat blogspot van Google is en dat dus zeker goed is voor onze vindbaarheid).
  3. Veel bedrijven die hosting van websites doen, bieden je bij je domeinnaam ook een aantal e-mailaccounts aan. Door bij Combell de domeinnaam sparklingarrow.be te reserveren, kregen we ineens ook de mogelijkheid om 50 e-mailadressen aan te maken.
  4. En dat brengt ons bij de belangrijkste reden om te betalen voor een domeinnaam: professionaliteit. Want ja, we willen zoveel mogelijk gratis doen, maar gratis mag geen synoniem van cheap zijn. Oordeel zelf maar in wie van de twee onderstaande personen je het meeste vertrouwen zou hebt:
    • bjorn@gmail.com, co-founder van www.sparklingarrow.wordpress.com  of toch eerder
    • bjorn@sparklingarrow.be, co-founder van www.sparklinkgarrow.be?

 

Hoeveel kost het nu?

En inderdaad ook bij WordPress, Wix en andere kan je punten 1 en 2 hierboven vermijden. Dat doe je door… een betalende account te nemen. Gemiddeld kost die om en bij de 11 euro per maand. Dan krijg je hosting, meer opslagruimte, een eigen domeinnaam (in de plaats van een subdomein) en halen ze de ads en banners weg van je gratis website.

132 euro is geen gek bedrag om je professionele website online te houden. Wij hebben echter gekozen voor het goedkoopste hostingpakket bij Combell. Dat volstaat ruimschoots voor onze doeleinden.

De registratie van onze domeinnaam sparklingarrow.be kost 14,95 euro (excl.BTW) per jaar. Voor de hosting en om het CMS van WordPress te laten installeren op onze domeinnaam betaalden we 111,96 euro (excl. BTW). Net geen 127 euro per jaar. Exclusief BTW, maar inclusief 50 e-mailadressen (voor al onze toekomstige medewerkers) en de uitstekende klantendienst van Combell.

Een kleine maar zinvolle investering!